Wanneer men in het bezit is van het VRO-certificaat mag men zich aanmelden voor de VRO Plus, die daar mooi op aansluit.
Het verschil met de basis-VRO is snel te merken, want de oefeningen vinden onder zwaardere omstandigheden plaats en de snelheden liggen hoger.

Ook deze voortgezette rijopleiding is op elke motor te volgen. Tijdens deze cursus krijg je als motorrijder nog meer te leren over wat je wel en niet met de motor kan doen. Waar liggen de grenzen voor jezelf en voor je motor? Deze onderwerpen worden vooral teruggekoppeld naar reële verkeerssituaties. Nieuwe onderdelen bij de VRO Plus zijn ondermeer de waterbak, het rijden in de berm en een uitgebreide bochtentechniek. Bij de water- of aquaplanebank wordt het rijden onder slechte (weers)omstandigheden – bijvoorbeeld in de regen – nagebootst.

09AL1-8937-279

Ook de techniek voor het ontwijken van een obstakel komt uitgebreid aan bod. De bermvlucht op hogere snelheid en het remmen in de bocht zijn eveneens typische oefeningen voor een cursist die de VRO Plus volgt. Aan het einde van de opleidingsdag wordt het hele oefencentrum benut voor het trainen van een gevorderde bochtentechniek om beter bochten te leren rijden. Hierbij worden onderdelen als het aansnijden en insteken van bochten in de praktijk toegepast. Kortom, een afwisselend en boeiend repertoire voor de veeleisende, geïnteresseerde motorrijder!

 

Inschrijven

• Schrijf jezelf in via de cursuskalender: klik hier.

Tijden
De ontvangsttijd is 8.15 uur. De dag is ongeveer om 16.30 uur afgelopen