Auto theorie

Voordat je praktijkexamen kunt doen, dien je in het bezit te zijn van een theoriecertificaat. Je moet minimaal 16 jaar zijn om theorie-examen te mogen doen. Het theoriecertificaat dien je voor het auto-rijexamen te tonen aan de examinator.

Theorie lessen

De theorielessen, met vrije inloop, worden gegeven op:
Maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur.

Het theorie-examen

Het examen vindt plaats bij het CBR. Bij het CBR legitimeer je jezelf met je paspoort of ID-kaart. Je doet examen in je eigen unit op een touchscreen. Het theorie examen duurt ongeveer 20 – 30 minuten. Je krijgt meerkeuze vragen, ja/nee vragen en invulvragen.

Het theorie-examen voor auto bestaat uit twee delen:

  1. Gevaarherkenning
    Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning, je moet er 13 vragen of meer goed hebben
  2. Verkeersregels en verkeersinzicht
    Je krijgt hier 40 vragen waarvan je er 35 of meer goed moet hebben

De uitslag

Na afloop van het examen krijg je meteen de uitslag op je scherm te zien. je kunt ook de fout beantwoorde vragen bekijken. Klik hiervoor op het vraagnummer. Je kunt bladeren met de knoppen ‘Volgende’ of ‘Terug’ onderaan in het scherm. Je hebt hier korte tijd voor. Bovenaan in beeld zie je de tijd die je hiervoor hebt.

Je krijgt de uitslag ook per e-mail toegestuurd. Zodra je deze mail hebt ontvangen, kun je een nieuwe afspraak maken. Als je gezakt bent weet je zo waar je extra aan moet werken voor je volgende theorie-examen. Als je bent geslaagd registreren wij dat in ons systeem. Je uitslag ‘Voldoende’ is 1,5 jaar geldig.

Meer info

Vragen?