Rijbewijs automaat B

Bij ons kun je ook rijlessen voor het autorijbewijs B automaat. Rijles in een automaat is eenvoudiger dan in een schakelauto. Het schakelen gaat automatisch, de beheersing van het voertuig is eenvoudiger en daardoor kun je meer aandacht besteden aan het verkeer. Bij ons haal je je rijbewijs automaat.

De voordelen van in een automaat rijden:

  • In een automaat heb je minder handelingen (niet meer ontkoppelen, schakelen en koppelen). Hierdoor zit je meer ontspannen achter het stuur en kun je je volledig richten op de verkeersdeelneming.
  • Als je regelmatig in een file rijdt, is een automaat ideaal.
  • Er kan in een automaat heel economisch gereden worden als het gaspedaal met mate ingetrapt wordt.
  • Steeds meer auto’s worden standaard uitgerust met een automaat (hybride en elektrische auto’s). Naast gemak en comfort verbruikt een automaat ook minder, en dat scheelt weer in de portemonnee!
  • In een automaat vervult het linkerbeen geen functie en kan in een ontspannen houding geplaatst worden.

Voor wie is het beter om in een automaat te leren rijden?

Mensen waarbij de motoriek het niet toestaat om ook het schakelen erbij te leren, kunnen toch autorijden in een auto met automaat. Een andere reden kan zijn dat je een automaat prettiger vindt rijden, omdat het meer ontspannen rijdt. Ook voor mensen met rijangst of faalangst is de automaat een uitkomst. Je hebt meer tijd om de verkeerssituatie in je op te nemen en dat geeft rust en vertrouwen. Ook hebben enkele instructeurs van onze verkeersschool een aanvullende opleiding gevolgd om mensen met faalangst of rijangst te begeleiden.

Alle goede redenen om met een automaat te rijden

Een automaat oftewel een auto met een automatische transmissie is al lang niet meer een auto voor oudere mensen. Een automaat is niet alleen veiliger, maar het rijdt super. Kortom alle redenen om in een automaat te gaan rijden.

Is een automaat nog steeds oubollig?

In navolging van Amerika en Canada, waar bijna alle auto’s zijn uitgerust met een automatische transmissie, zien we ook bij ons dat steeds meer automerken en types standaard een automaat hebben. En dat is eigenlijk helemaal niet verwonderlijk, gezien de vele voordelen die dit principe biedt ten opzichte van de conventionele schakelbak. Het imago dat een automaat verbindt met oudere mensen is duidelijk aan het veranderen. En mensen die eenmaal een automaat hebben gehad, stappen heel zelden weer over naar een auto met een schakelbak.

Besparing op de kosten

Naast de besparing op de verbruikskosten kun je bij het volgen van autorijlessen met een automaat ook behoorlijk besparen op de rijles kosten. Doordat het schakelonderdeel wordt overgeslagen ben je hoogstwaarschijnlijk minder tijd kwijt aan het volgen van de rijlessen. Daarnaast ben je bij autorijlessen in een automaat bij ons verzekerd van kwalitatief hoogwaardige rijlessen. Onze slagingspercentages zijn zeer hoog in vergelijking met andere rijscholen.

Let op!

Na het behalen van je rijbewijs in een auto met automaat, krijg je een aantekening op je rijbewijs. Je mag dan uitsluitend rijden in een auto met automaat. Wil je na het behalen van je automaat rijbewijs later toch in een handgeschakelde auto of in een auto met een half automaat rijden, dan moet je eerst een praktijkexamen in een handgeschakelde auto positief afronden. De theorie hoef je niet over te doen.

Vragen?