Bromfiets theorie

Vanaf je zestiende mag je op een bromfiets of snorfiets rijden als je hiervoor een geldig bromfietsrijbewijs hebt gehaald. Als je zonder bromfietsrijbewijs op een bromfiets of snorfiets rijdt ben je strafbaar en riskeer je een forse geldboete. Bij schade bestaat de kans dat je verzekeringsmaatschappij de schade niet dekt.

Om dit theoriecertificaat te krijgen moet je theorie-examen doen. Je mag theorie-examen doen als je vijftien half jaar bent.

Het theorie-examen

Wij kunnen een reservering bij het CBR voor je maken. Het examen vindt plaats bij het CBR. Bij het CBR legitimeer je jezelf. Het examen bestaat uit 50 vragen waarvan er 44 goed beantwoord moeten worden. Dit zijn een aantal ja/nee vragen, een aantal meerkeuzevragen en een aantal open vragen. Doe doet examen in je eigen unit op een touch screen.

De uitslag

Na afloop van het examen krijg je meteen de uitslag op je scherm te zien. Jek unt ook de fout beantwoorde vragen bekijken. Klik hiervoor op het vraagnummer. Je kunt bladeren met de knoppen ‘Volgende’ of ‘Terug’ onderaan in het scherm. Je hebt hier korte tijd voor. Bovenaan in beeld zie je de tijd die je hiervoor hebt.

Je krijgt de uitslag ook per e-mail toegestuurd. Zodra je deze mail hebt ontvangen, kun je een nieuwe afspraak maken. Als je gezakt bent weet je zo waar je extra aan moet werken voor je volgende theorie-examen. Als je bent geslaagd registreren wij dat in ons systeem. Je uitslag ‘Voldoende’ is 1,5 jaar geldig.